Gaujas ielā mēģina uzspridzināt trīs cilvēku ģimeni
Publicēts 21. aprīlī, 2011.
Automašīnā, kuru šorīt nesekmīgi mēģināja uzspridzināt Rīgā, Gaujas ielā, kopumā atradās trīs cilvēki - vīrietis, sieviete un viņu piecus gadus vecais bērns, pastāstīja cietusī Jeļizaveta Čelnokova.

Sieviete pastāstīja, ka strādā kādā bankā, bet vīrs darbojoties gaļas biznesā - "tirgo svaigu gaļu". Ar automašīnu regulāri braukuši abi. Sieviete atzina, ka viņai neesot nekādu versiju, kurš un kāpēc varētu būt vēlējies viņas vai viņas vīra nāvi.
Cietusī pastāstīja, ka no rīta gatavojusies braukt uz darbu - viņa izgājusi no mājas, iedarbinājusi automašīnu, lai tā iesiltu, un, gaidot vīru, nedaudz pastaigājusies ar bērnu. Tad visi trīs iekāpuši mašīnā. Sākot braucienu, atskanējis nelielam sprādzienam līdzīgs troksnis un no automašīnas riteņa izkritis paprāvs sainis.
Sieviete ar vīru izkāpuši no automašīnas, apskatījuši priekšmetu un paspārdījuši to ar kāju. Tobrīd ne viņa, ne vīrs nav iedomājušies, ka tas varētu būt sprādzienbīstams priekšmets, un tikai vēlāk no izsauktajiem policijas ekspertiem viņi uzzinājuši, ka sainī varētu būt aptuveni puskilograms trotila.
Incidents noticis iepretim namam Gaujas ielā 33 neilgi pirms plkst.9. Visticamāk, spridzeklis bija piestiprināts zem pavecās automašīnas "Mercedes Benz". Mehānisms nav nostrādājis, un sprāgstviela neeksplodēja, bet uzsprādzis tikai detonators. Vēl tiek pētīts, kāpēc nav nostrādājis palaišanas mehānisms, - tādējādi izdevies izvairīties no upuriem.
Zem automašīnas konstatējot aizdomīgo priekšmetu, uz notikuma vietu tika izsaukta specvienība "Omega", kuras darbinieki konstatēja, ka priekšmets ir sprāgstierīce.
Policijā sākts kriminālprocess 117.panta 3.punkta par slepkavības mēģinājumu īpaši smagā veidā. Procesu izmeklē policijas Rīgas reģiona pārvalde.
Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins atzina, ka notikušais noteikti ir bijis slepkavības mēģinājums, jo spridzekli persona pamanīja pēc tam, kad bija iekāpusi mašīnā un sāka pārvietoties.
Grišins atzīmēja, ka šo automašīnu mēguši izmantot vairāki cilvēki, tāpēc vēl nevar viennozīmīgi apgalvot, pret kuru no cilvēkiem atentāts bijis vērsts.
Policija pagaidām vēl nav izvirzījusi nekādas versijas, vai slepkavības mēģinājums varētu būt saistīts ar mašīnā braukušo personisko dzīvi vai darba gaitām.


Komentāri (1)
Andris: Šausmas, kas notiek apkrāt ...
20/07/2016 08:03
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: